Monday, 17 February 2014

He Came Back .

I woke up early this morning like always but i don't know why am I so excited today .
Feeling excited and motivated for no reason .

But i feel good taanananana *ntv7 theme song*
Weirdo .

And suddenly i heard someone was calling my mom from the front gate .
I peeped through the window .

'Oh orang astro nak buat promotion lah tu'
I monologued .

And indeed I was right . He was promoting something about you know 'pakej pemasangan channel apa tah' and bla bla bla i don't care because there's other thing that bothers me .

I knew this guy . But is it him ? It's him ?
But .. he .. but .. no ..

"rumah saya dekat situ ja (pointing his finger to some houses nearby)"
 i heard him say that to my mother and without any doubt … i knew it's him !

*sekadar gambar hiasan*

Tan . His name is Tan . I can't remember his full name but I still remember calling him Tan .
And yes he is a chinese boy .

want to know how i met this guy ?

Dulu kami naik van yang sama since rumah pun dekat ja . Masa form 2 maybe .
Can't remember well .

Memandangkan aku dulu 'taiko-besaq-dalam-van-nak-habaq-kat-hampa' so dengan peramahnya tanya dia nama apa .

He looked at me then he looked away .
and i was like ...

Berani kau !!!

nasib baik makcik van kata Tan ni sebenarnya tak berapa faham bahasa Melayu .
Dulu Tan tinggal dengan nenek dia and 24hours cakap mandarin .
And so dia cuma faham basic BM .

Aku pantang orang camni memang alamatnya kena nyakat dengan aku la .
But i'm not that gedik or gatai merla . I just love to be playful and crazy .

and so aku dengan gigihnya nak buat dia cakap melayu .
Every single day time balik sekolah aku akan suruh dia cakap melayu .
Aku cakap dengan dia eventho he never replied dengan harapan dapat improve bm mamat nih .
akulah sang pejuang bahasa tanah air ~

Bukan aku seorang , in fact semua orang dalam van suka kacau Tan .
Lagi-lagi kakak-kakak senior .




haha tak la . The truth is semua orang senang dengan Tan and suka ngusik dia .

Satu hari masa van nak pi ambik dia time balik sekolah aku nampak dia bukan main lagi sembang POM PANG POM PANG dengan kawan-kawan dia . Tapi bila dia nampak van and makhluk-makhluk riang kat dalam van tu dia terus buat-buat senyap and buat muka sekupang dia atas van .

and we were like ..


apa masalah kau 

Oh so you wanna play games ? Bring it on man ! Semua orang cakap dengan kau , kau buat muka Mr. Arrogant . Kau cakap Melayu dengan makcik van okay je aku tengok . Tapi dengan kami semua kau buat-buat macam tak faham .

And so aku beletiaq and 'give him a stare' dalam van dengan muka bengis . He knew that i was staring him and so he didn't dare to turn his head around . Dia duduk diam ja . Tak berani bergerak pun . Cuma tengok luar tingkap ja . Kesianlah pulak and so 




And you know what … after i gave up on my stare . He turned his head and stares back !
Aku tak perasan sampailah aku tengok Azween dok gelak . I turned to Tan and caught him staring back !

And the moment i looked at him , he looked away ! Damn it .

Hahaha lawak pulak teringat time tu . Rupanya si Tan tu jenis yang playful jugak . Tapi dia macam tu je lah , tak cakap apa sangat pun dengan kami tapi makin lama dia ada bagi response la jugak . Not with words of course but with his smiles . Dia senyum ja kalau cakap apa-apa kat dia . Aku buli suruh dia bukak pintu van kat aku dia tolong bukak .  Orang tarik beg dia peluk beg kuat-kuat . And dah jadi rutin harian para penghuni van untuk mengusik Tan . 

But one day , Tan tak naik van . 

Makcik kata dia dah tak sekolah kat situ . And from that day onward , tak nampak pun bayang dia kat rumah tu . Cuma nampak mak dia and adik-adik dia ja . 

Everyone on the van felt extremely sad at that time . Aku ? Biasa ja . 
hahaha tahan macho .

I never thought that i would see him again until he showed up this morning .
Handsome than before hahaha and guess what ?

Tan sangat fasih berbahasa Melayu .

But please , don't expect me to go and say hi to him . 
Just let Tan stays in my past memories .
As my van buddy .
and that's it .

But i'm glad . Because he …

He Came Back :)

5 comments:

  1. Replies
    1. Mau tau laaaa . Hahahaha nnti aku tunjuk gambar dia XD

      Delete
    2. Manaaaaaaaaaa ??? Lai ~ Lai ~~

      Delete
  2. In syaa Allah jodoh tak kemana... kuikui ;p

    What a suuwwwiiittt post! xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Emgeee tak tidur malam aku baca comment kau Min !!! XD

      Delete